Instagram heeft er een nieuwe functie bij. Althans, dat is wat ik vermoed.

Unfold

Velen van jullie hebben de afgelopen tijd gezien dat de Unfold-app een hele geschikte app is om je Instastories waanzinnig mooi vorm te geven. Met de app kun je door middel van templates vorm geven aan je verhaal. Je foto’s kun je in ‘vormpjes’ plaatsen, zodat er net even een mooi kadertje om je vakantieuitzicht wordt geplaatst. En je verschillende mooie fonts voor je teksten kunt selecteren. Voor dat extra dreamy (en jaloersmakend) effect.

unfold app ginny ranuFoto: Unfold

In-app aankopen

Wie bereid is om wat dieper in de buidel te tasten kan extra thema’s downloaden wat weer nieuwe en iets complexere templates unlocked.  Heb ik zelf ook gedaan, want ik wilde iets meer keuze hebben. Daarnaast is het in korte tijd een populaire app geworden en kun je d.m.v. je in-app aankopen iets meer originaliteit in je verhalen creëren. Tot op zekere hoogte natuurlijk.

Instagram nu ook?

Een paar weken geleden was ik bezig met het maken van een Instastory toen ik wat verkeerde toetsen indrukte. Plots popte er linksonder een minuscuul kadertje op waar ‘add sticker’ stond. Omdat ik een verkeerde handeling uitvoerde klikte ik het snel weg, maar toen bedacht ik me dat er bij ‘add sticker’ een foto uit mijn fotorol in het kadertje stond. Hmmm… that’s weird! Instagram heeft toch helemaal geen functie waarbij je op de huidige foto NOG een foto kun toevoegen?

Ik dacht dat ik misschien – per ongeluk – een soort trialversie van een nieuwe functie in de app had. Daarna kon ik de functie echter niet meer terug vinden. Jammer, want ik ben altijd de eerste die nieuwe functies wil uitproberen.

Foto in Foto

Eergister was ik wederom een Instastory aan het fabriceren toen ik per ongeluk tijdens het typen mijn scherm lang ingedrukt hield. Dan krijg je meestal een paar opties op iPhone zoals ‘selecteren’, ‘copy’ of ‘paste’. Nou is ‘paste’ meestal de optie die je gebruikt om teksten naar je Instastories te kopiëren. Echter had ik eerder vanuit mijn fotorol een van mijn afbeeldingen gekopieerd. Als je op een foto of afbeelding in je fotorol klikt en je drukt op ‘delen’, dan kan je namelijk ‘kopiëren’ selecteren.

Wat gebeurt er nou… Ik had al via Instastories een foto geupload. Op de normale manier, in het Instagramkader. Toen drukte ik toevallig langer op mijn scherm. De afbeelding uit mijn fotorol stond ondertussen op mijn klembord en ik drukte op Instastories op ‘paste’. En wie hebben we daar? De afbeelding uit mijn fotorol!

Hoe dan?

Als je in je huidige story het scherm ingedrukt houdt en ‘paste’ ziet staan en aanklikt, dan krijg je dus die gekopieerde afbeelding van je fotorol IN de huidige Instastory die je aan het maken bent. Deze extra, nieuwe, afbeelding kun je vervolgens groter en kleiner maken. Je kunt de afbeelding slepen en plaatsen waar je wil. WINNING! Je kunt zelfs meerdere afbeeldingen aan je huidige story toevoegen. Je moet er alleen voor zorgen dat de afbeeldingen die je wil ‘uploaden’, op je klembord komt te staan. WOW HANDIG!

instagram unfold ginny ranu

 

 

Verschil

Wat is het verschil dan met Unfold? Unfold zorgt voor nét wat meer opties. Zo zijn de verschillende templates anders vormgegeven en kun je bijvoorbeeld je foto in ronde kaders plaatsen. Met de huidige Instagramfunctie kan dat niet.
Voor wie Unfold niet wil of kan downloaden is de nieuwe Instagramfunctie dus een hele prettige – ietwat omslachtige – en goedkope oplossing. Voor de mensen die meer willen is de nieuwe Instagramfunctie ideaal!

Geen idee of het een nieuwe functie is die Instagram binnenkort breder gaat uitrollen of dat het een glitch in the matrix is, maar ik vind het in ieder geval erg fijn!