Na op dinsdag 2 oktober te hebben genoten van de perslunch om te vieren dat mijn boek ‘Ginny werkt’ is uitgekomen, was het afgelopen woensdag dan eindelijk tijd voor de langverwachte officiële boeklancering waar ik zo naar heb uitgekeken.

Na een jaar lang keihard te hebben gewerkt aan ‘Ginny werkt – De jobguide voor jouw droombaan’, was daar het moment om het boek officieel te presenteren aan mijn familie, vrienden en netwerk. Een dag waar ik maanden lang naartoe heb geleefd.

Resultaat

Als je zo lang en zo hard werkt aan het realiseren van een boek, lijkt het soms alsof het eindproduct nooit af komt. Deadlines worden verschoven, dingen moeten overnieuw, afspraken worden uitgesteld. Soms is het best pittig om dat einddoel in het vizier te blijven houden.
Daarom was ik extra zenuwachtig voor het feit dat de boeklancering nu dan toch echt écht ging plaatsvinden.

Na een aantal afspraken met het team van A.W. Bruna, besloten we de boeklancering in Studio Sarphaat in Amsterdam te houden. Een centraal gelegen locatie dat o.a. fungeert als fotostudio, maar bijvoorbeeld ook af te huren is als pop-uplocatie.
Ideaal voor mijn boeklancering vanwege de ruimte (en er is een tuintje!). Er stonden meer dan 300 mensen op de gastenlijst, dus het was ook wel nodig om veel ruimte te hebben. Tijdens de avond stonden er mensen op de stoep, binnen en in de tuin, omdat het gewoonweg niet had gepast hahaha.

Boeklancering

Ik kwam rond half vijf al op locatie om de contributors van mijn boek welkom te heten voor een korte, intieme pre-speech en een toastmoment. Daarna stroomde Studio Sarphaat al snel vol met alle genodigde gasten en hun plusjes.
Vanaf het eerste moment was ik vooral bezig met mensen groeten en onwijs veel lieve, leuke kadootjes in ontvangst nemen (mijn huis staat nu o.a. vol met bloemen en flessen drank). Op een gegeven moment was de locatie al bommetje vol en bleek het pas 18.18u te zijn. WOW!

Na urenlang mensen te hebben geknuffeld en bedankt voor hun komst – de opkomst was overweldigend – wilde ik een momentje nemen om een speech te houden.

Speech

En het was een emotionele. En een lange. Haha. Ik kan geen korte speeches geven en met de introductiespeech van mijn uitgever Joost van den Ossenblok, hielden we samen de gasten zo’n 30 minuten zoet.
Met een lach en een traan sprak ik over de droom, het proces en het resultaat. Mijn ouders en oma konden dit moment helaas niet meemaken, maar dat maakte het niet minder mooi. Een unieke mijlpaal in mijn leven, waar ik meer dan dankbaar voor ben en zal blijven.

Sponsoren

Het event werd gesponsord door AVEC rosé (mjammm), And Union bier (heeerlijk) en namens Frietboutique en Souflesse werden er kaassouflé’s gefrituurd aan de lopende band (WOWOWOWWW!). Waarvoor onwijs veel dank. Geweldig!

Nu, een paar dagen later, geniet ik nog na van alle publicaties, berichten van bestellingen, blije lezers, DM’s, smsjes, whatsapps, tweets en emails. Al denk je dat het erop zit als het boek is uitgebracht, niets is minder waar. Het echte deel begint nu pas!

Toekomst

Ik ben benieuwd wat de toekomst het boek en mij gaat brengen. Er is me al gevraagd wat mijn volgende droom gaat worden, maar ik geniet eerst nog te veel van het realiseren van deze droom voor ik aan een volgende kan denken.

Gistermiddag ben ik een rondje door Amsterdam gefietst. Het boek lag in ALLE winkels waar ik langs ben gegaan. Je vindt het momenteel o.a. bij Bijenkorf, Ako, Boekhandel van Rossum en Scheltema. Het boek ligt bij nog veel meer verkooppunten, dus als je me ergens spot, stuur me een foto en gebruik de hashtag #ginnywerkt, zodat ik je kan vinden!

Waar kun je het vinden?

Het boek is ook online verkrijgbaar bij bol.com, Ako en Bruna.

Ben je zelf toe aan een nieuwe stap in je leven, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?
Hier kun je mijn boek bestellen en dan heb je binnen no-time de tools om je nieuwe pad te bewandelen: GINNY WERKT

Foto: Lois Palm